Vår långa historia

År 1943 uppförde Knut Möller en verksamhet speciellt inriktad på avel, kläckning och uppfödning av värphöns på sin familjegård i Rystad utanför Linköping.

12 år senare övertog Knuts son Bengt företaget, som då hade namnet Linköpings Kontrollhönseri. Efter att Bengt låtit ta in den kanadensiska värphönshybriden Shaver Star Cross år 1965 expanderade företaget kraftigt. På 1970-talet blev det ett av Sveriges ledande kläckerier med imponerande och moderna anläggningar.

I början av 1980-talet övertogs företaget av Bengts barn Robert, Peter och Sofia Möller. De fortsatte att driva företaget framåt i sin fars och farfars regi. Bredvid företagets avels- och kläckeriverksamhet, valde de att även börja sälja inredning till fjäderfästallar. En stor del i syskonens Möllers framgång har varit deras genuina intresse och engagemang för de svenska äggproducenterna.

Mot framtiden

De senaste åren har varit mycket händelserika på Swedfarm. En rad olika effektiviseringar har gjorts för att följa de svenska lantbruksföretagens modernisering och utveckling.

År 2016 förvärvades Swedfarm av företaget Storskogen. En rad större investeringar har gjorts för att säkerställa kvaliteten på våra produkter och tjänster samt för att möta den ökande efterfrågan på våra värphöns. Stort fokus har lagts på personalen där flera nya tjänster har tillkommit.

Sedan år 2019 finns numera Swedfarm på två orter i Sverige. Huvudkontoret och vårt stora lager finns fortsatt i Linghem utanför Linköping. Därtill har vi nu även ett kontor med ett mindre lager i Herrljunga i Västergötland. Här finns även vårt nya kläckeri samt större delen av vår avelsverksamhet.

Ytterligare en milstolpe passerades 2021, då Storskogen – och därmed också vi – börsnoterades under hösten.

Vi har haft en enorm tillväxt och en fantastisk resa under våra drygt 70 år i branschen. Nu måste vi ta steget in i den modernisering som sker inom företagande och lantbruk.

Vill du komma i kontakt med oss?

Har du frågor om våra produkter, behöver du hjälp eller önskar du mer information? Om du inte riktigt vet vem av oss du ska ringa kan du alltid använda vårt kontaktformulär och ange vad ditt ärende gäller. Vi hör av oss till dig så fort vi kan!

Det går givetvis även bra att ringa till vår växel, så guidar vi dig till rätt person. Eller varför inte komma förbi på ett besök?

Telefon VXL

013-35 99 00

E-post

info@swedfarm.se