Den 15 september hade vi återigen glädjen att stå värd för Svenska Äggs myndighetsresa – en tvådagars satsning för att stärka förståelsen för den svenska äggnäringen. Dag 1 ägde rum på vårt kläckeri i Herrljunga, där representanter från SVA, Jordbruksverket och Länsstyrelsen tillsammans med Svenska Ägg fick en inblick i vår verksamhet. Under dagen presenterade vi hela processen: från avelsdjur, ruvning och kläckning till könssortering, vaccinering och leverans. Besökarna fick också se vårt kläckeri i drift där över 60 000 kycklingar kläcktes just den dagen. Det var roligt att höra hur imponerade många var av våra moderna och välskötta lokaler samt de strikta rutiner vi arbetar efter. Dagen avslutades med en inspirerande föreläsning av Jeroen Visscher, chefsgenetiker på Hendrix Genetics. Han berättade hur genetiken bakom hönsen bidrar till att ägget kan räknas som ett av världens mest klimat- och energismarta livsmedel och hur vi kan nå 500 ägg på 100 veckor med våra fantastiska Bovanshöns.

Nordiskt samarbete i fokus
I juni deltog vi i ett givande sales meeting tillsammans med kollegor från Danmark, Finland och Norge, arrangerat av Hendrix Genetics.

